NIJMEGEN - In Nijmegen is maandag voor de tweede keer in een week tijd een peuter licht gewond geraakt door een vermoedelijke beschieting. Dat meldde de politie woensdag. Beide incidenten zouden gebeurd zijn op het terrein van een kinderdagverblijf.

Na het eerste incident, waarbij een 2-jarige meisje licht gewond aan haar voorhoofd raakte, begon de politie een onderzoek. Het vermoeden bestond dat de verwonding was veroorzaakt door een klein kogeltje.

Een anderhalf jaar oude peuter die maandag licht gewond raakte aan de knie, is mogelijk eveneens beschoten. De ouders ontdekten thuis een wondje in de knie van hun kind en vonden ook een op een kogeltje gelijkend voorwerp.

Politie

De politie neemt de zaak hoog op en heeft het onderzoeksteam na de tweede beschieting uitgebreid, aldus een woordvoerder woensdag.

Agenten hebben woensdagmiddag een passantenonderzoek gedaan in de directe omgeving van kinderdagverblijf De Kameleon. Dat onderzoek leverde bruikbare tips op, aldus de politie.

Ouders

Het kinderdagverblijf informeert ouders over de incidenten. Toezichthouders houden de omgeving van het dagverblijf extra in de gaten.