ROTTERDAM - Zeven leden van een postdievenbende zijn woensdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van zeven maanden tot vijf jaar.

De Rotterdamse bende stal over een langere periode honderden overschrijvingskaarten en maakte daarmee honderdduizenden euro's buit. Ze drukte op grote schaal poststukken achterover, kocht TNT-medewerkers om en was in het bezit van een sleutel om brievenbussen te openen.

Het Openbaar Ministerie (OM) stelde twee weken geleden dat mensen in het hele land de dupe zijn geworden van de criminele organisatie. Justitie had straffen variërend van acht maanden tot vijf jaar geëist.

Tegen de lamp

Twee hoofdverdachten liepen in november tegen de lamp tijdens het stelen van poststukken uit een brievenbus van TNT. Beide mannen verklaarden slecht een keer post te hebben gestolen.

Volgens justitie werden de buitgemaakte overschrijvingskaarten vervalst door met chloor gegevens te wissen. Vervolgens vulde de bende andere gegevens in, onder meer van zogenoemde katvangers. Zij stelden bankpassen en rekeningen beschikbaar.