WASHINGTON - De belangstelling voor het boek Living History van de voormalige Amerikaanse first lady Hillary Clinton is enorm. Op de eerste dag van de verkoop verkochten Amerikaanse boekwinkels 200.000 exemplaren van het boek.

Dergelijke hoeveelheden zijn doorgaans enkel voorbehouden aan romans, zoals de thrillers van John Grisham. Dat heeft de uitgever dinsdag gezegd.

Woordvoerster Victoria Meyer van uitgeverij Simons and Schuster zei dat zeker 20 procent van de eerste oplage van een miljoen exemplaren maandag is verkocht. De uitgever heeft er nog 300.000 in bestelling en verwacht later deze week er nog meer te laten drukken.

Ontboezemingen

In het 562 pagina's tellende boek doet Hillary verslag van haar acht jaar met Bill in het Witte Huis. De lezers zijn vooral geïnteresseerd in haar ontboezemingen over de echtelijke ontrouw van de president en zijn relatie met stagiaire Monica Lewinsky.

Het boek is behalve in de Verenigde Staten ook in achttien andere landen uitgebracht. In Nederland ligt het met de titel 'Mijn Verhaal' sinds dinsdag in de winkels.