JUNGINGEN/HECHINGEN - Door noodweer in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland zijn maandag twee mensen omgekomen. Dit heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag laten weten.

In Jungingen verdronk een persoon in zijn auto. In het 7 kilometer verderop gelegen Hechingen verdronk een bewoner die niet meer uit zijn volgelopen kelder kon komen.

In Hechingen liepen tal van huizen onder water. Auto's zijn meegesleurd door watermassa's. Er is een crisisstaf gevormd. Brandweerlieden en andere hulpverleners proberen mensen uit huizen te halen, die vol water staan.

Trein

In Oberschwaben raakte een machinist bij een treinongeval ernstig gewond. Twee passagiers liepen lichte verwondingen op. Volgens de politie reed de trein tegen twee omgevallen bomen.

België

Ook in België zijn door het noodweer problemen ontstaan. De hulpdiensten in Bergen en de regio Borinage (Henegouwen) kregen maandagavond ruim driehonderd meldingen van wateroverlast.

In de meeste gevallen ging het om ondergelopen kelders en wegen. Ook in het Belgische Zuid-Limburg liepen tal van kelders onder.