DE BILT - De onweers- en regenbuien die maandagavond in Zeeland en Limburg voor grote overlast zorgden, trokken in de loop van de nacht over het noordwesten van het land.

Dat heeft het KNMI in de nacht van maandag op dinsdag gemeld. Aan het eind van de nacht kwamen er vanuit Duitsland nog wat nieuwe buien het land binnen ter hoogte van Overijssel en Gelderland, maar deze waren aanzienlijk minder hevig.

Bij de brandweer in Limburg kwamen maandagavond tientallen meldingen binnen over blikseminslagen. Als gevolg hiervan zaten honderden huishoudens tijdelijk zonder stroom.

Brand

In Hengelo brak brand uit in een woning nadat de bliksem insloeg. Ook in Beek brak een brand door blikseminslag. In Zeeland stroomde water in de Vlaketunnel bij Kruiningen en moest de brandweer uitrukken voor een kerktoren die door de bliksem was geraakt.

Zuid-Holland, Utrecht en de Veluwe hadden aan het eind van de avond, toen de buien over die provincies heen trokken, minder overlast van het weer.

Ontladingen

Volgens het KNMI waren er ruim 49.000 ontladingen. Dat is volgens een woordvoerster geen record: op 7 juli 2004 waren er in een etmaal maar liefst ongeveer 80.000 ontladingen.

Meer foto's

Bekijk meer foto's van het noodweer op NUfoto.nl

Noodweer maandagavond