EINDHOVEN - Door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een volle touringcar op de A67 bij Eindhoven is maandagochtend rond half tien een reisleider uit India om het leven gekomen.

Drie inzittenden raakten ernstig gewond en 27 passagiers liepen lichte verwondingen op. Een politiewoordvoerster heeft dat gemeld.

Volgens de woordvoerster is de Italiaanse bus op het viaduct van knooppunt Leenderheide achterop de Poolse vrachtwagen gereden en tegen de linker vangrail tot stilstand gekomen. In de bus zat een Indiaas gezelschap dat op reis was door Europa.

Gewonden

Zeven gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, de lichtgewonden werden geholpen bij een motel in de buurt. Zij zijn in de loop van de dag naar hun hotel teruggebracht.

De Poolse vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De Italiaanse buschauffeur is door de politie aangehouden, verhoord en daarna weer vrijgelaten.

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de botsing.

Afgesloten

Het ongeluk gebeurde in westelijke rijrichting. De A67 was de rest van de ochtend helemaal afgesloten waardoor een lange file ontstond. Richting Venlo ging de linkerrijstrook dicht, aldus de ANWB. Rond het middaguur werden alle belemmeringen opgeheven.

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven liet zich in het motel bijpraten, sprak met enkele slachtoffers en toonde zijn medeleven. Volgens hem waren ook enkele kinderen bij het ongeval betrokken.

Het gezelschap is maandagmiddag teruggekeerd naar het hotel in Geldrop waar zij verbleven. Volgens de burgemeester zijn alle nodige voorzieningen getroffen voor contact met de achterblijvers in India.

Aanrijdingen

Op de A67 ten zuiden van Eindhoven gebeuren relatief veel aanrijdingen, vooral in de spits. Op het wegvak komt verkeer van de A2 uit het noorden en het zuiden samen met het intensieve internationale (vracht)verkeer uit Antwerpen, Rotterdam en het Ruhrgebied.

Het Korps landelijke politiediensten controleert er sinds enige tijd extra intensief op verkeersovertredingen.

Gewonden bij ongeluk met touringcar