WOLFHEZE - De belangrijkste spitsstroken in het oosten van het land gaan maandag langdurig open.

Dit heeft te maken met een storing in het regionale verkeerscentrum van Rijkswaterstaat in Wolfheze.

Die storing is zondagochtend veroorzaakt door blikseminslag. Het gevolg is dat de camera's en digitale informatieborden langs de wegen niet meer goed werken.

Omleidingen

Met name omleidingen op de weg en openstellingen van spitsstroken kunnen niet worden getoond. Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten de belangrijkste spitsstroken de gehele maandag open te stellen.

Dat geldt vanaf de ochtendspits op de A1 bij Deventer en de A28 bij Zwolle richting knooppunt Hattemerbroek. Vanaf de avondspits geldt dat voor de A1 bij Apeldoorn en de A28 bij Zwolle naar knooppunt Lankhorst.

Beperking

Een aantal spitsstroken gaat beperkt open van 15.00 tot 19.00 uur. Dat geldt voor de stroken op de A1 bij Hoevelaken en de A50 bij Heteren.

De spitsstrook op de A50 bij Ewijk is alleen van 06.00 tot 09.30 uur open. De spitsstroken op de A50 tussen Beekbergen en Waterberg blijven de hele dag dicht.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers buiten de spits te rijden als dat mogelijk is. Dit omdat er maandag veel extra verkeer wordt verwacht vanwege de stakingen in het streekvervoer.

Onduidelijk is wanneer de storing opgelost kan zijn.