ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft met de aanhouding van twaalf jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar zeker vijftig straatroven opgelost. Dat heeft zij dinsdag gemeld. Een 14-jarige hoofdverdachte moet nog worden aangehouden.

De politie kwam in april op het spoor van de jeugdige rovers na de arrestatie van vier minderjarigen in Rotterdam-Zuid. De jongeren bleken in een groter netwerk te opereren, dat ook in het centrum van de stad mensen op straat beroofde. De politie formeerde een speciaal onderzoeksteam en hield twaalf verdachten aan.

Twee 15-jarige jongens bleken de initiatieven voor de roven te nemen. De groep was vooral uit op mobiele telefoons, geld en sieraden, maar ontdeed slachtoffers ook van hun dure jas, broek of schoenen.

De jonge rovers gebruikten regelmatig geweld. Slachtoffers werden geschopt en geslagen, met een mes bedreigd of in de sloot geduwd. De verdachten zijn voorgeleid aan de officier van justitie. Van hen zitten er nog acht vast. Het team zet het onderzoek voort.