LONDEN - De politie in Londen heeft zeventien baldadige feestvierders gearresteerd die vernielingen aanrichtten in de metro en het treinverkeer ontregelden. Zes metrostations werden tijdelijk gesloten wegens de ongeregeldheden, aldus de politie zondag.

Duizenden aangeschoten en dronken mensen ontregelden zaterdagavond het metroverkeer in Londen, vlak voordat om middernacht een alcoholverbod in het openbaar vervoer van kracht werd. De belangrijke Circle Line werd enige tijd stilgelegd, meldde de BBC.

Onder meer op internet was opgeroepen tot drankfeesten op perrons. De grootste feestende massa was op het altijd drukke metrostation Liverpool Street.

Ook op andere stations was het vol met zuipende feestgangers. In het begin heerste op de stations nog een feeststemming. Maar die sloeg spoedig om, waardoor het tot vernielingen en vechtpartijen kwam.

De nieuwe burgemeester Boris Johnson heeft het alcoholverbod ingevoerd. De drooglegging moet asociaal gedrag in bussen, trams, stations en metro helpen voorkomen, aldus de conservatief.