BERGHAREN - De politie is zondagmorgen slaags geraakt met eengroep van ongeveer 75 jongeren, die de kermis in Bergharen hadbezocht. Daarbij is een 16-jarige jongen uit Beuningen gewondgeraakt doordat een politiehond hem in zijn been beet. Hij is naareen ziekenhuis gebracht.

De groep was rond twee uur zondagmorgen volgens de politiedronken en vechtlustig. Nadat agenten de jongeren hadden gesommeerdBergharen te verlaten, probeerde de 16-jarige jongen op een agentmet een politiehond af te lopen. Hij stopte ondanks waarschuwingenniet, waarna de hond hem beet.

Daarop schold een 26-jarige broer van het slachtoffer de politieuit. Omstanders voorkwamen dat hij agenten te lijf ging. Deze mankrijgt nog een proces-verbaal. Ondertussen probeerde een andere mande agent met de hond te slaan. Hij kreeg een tik van een anderepolitieman. De rest van de groep gooide allerlei voorwerpen,waaronder een putdeksel, naar de politie.

De politie gebruikte pepperspray om een 21-jarige man uit Hernentot bedaren te brengen. Die krijgt ook nog een proces-verbaal,evenals een 16-jarige jongen uit Afferden die de politie beledigde.De politie liet beiden zondagmorgen lopen, aldus een woordvoerder,om verdere escalatie te voorkomen. De ouders van de jongen die doorde politiehond is gebeten zijn uitgenodigd op het politiebureauvoor een gesprek.