KRABBENDIJKE - In het Zeeuwse Krabbendijke heeft zaterdagrond 18.00 uur een gewapende overval op een supermarktplaatsgevonden. De dader, een 44-jarige man zonder vaste woon- ofverblijfplaats, bedreigde het winkelpersoneel met een vuistwapen.

De man vluchtte uit de de winkel en probeerde een aantal maleneen auto te stelen. Bij een van deze pogingen raakte een 60-jarigeman uit Roosendaal gewond aan het hoofd. Deze man weigerde deautosleutels af te geven en kreeg een klap met het vuistwapen. Dedader wist kort daarna wel een auto te bemachtigen.

Na een korte achtervolging door de inmiddels gealarmeerdepolitie, vloog de dader uit de bocht en reed tegen een paal. De-jarige vluchtte uit de auto en probeerde een andere te stelen.Daarbij gijzelde en bedreigde hij een 21-jarige vrouw uitKrabbendijke.De vrouw wist te ontkomen en de man probeerde daarop eenpolitieauto te stelen, waar echter geen sleuteltje in het contactstak. De politie wist hem daarop te overmeesteren.

De aangehouden man blijkt op 20 april niet terug te zijn gekeerdvan een proefverlof in een TBS-kliniek in Rhoon. Hij wordt ookverdacht van een eerdere overval op dezelfde winkel begin mei.