EDE - De politie Gelderland-Midden houdt vrijdag een caravancontrole op een parkeerplaats langs de snelweg A12 (Arnhem - Den Haag) ter hoogte van Ede. Vrijdagmiddag doet het Korps Landelijke Politiedienste KLPD hetzelfde langs de snelwegen A50, A58 en A9. De politie hoopt met de controles vooral de veiligheid van recreatieverkeer te bevorderen, aldus woordvoerders.

De politie verwacht vrijdag veel vakantieverkeer, onder meer uit Duitsland, richting de kustgebieden, de Veluwe en de Waddeneilanden. Automobilisten die een caravan trekken lopen op de A12 ter hoogte van de parkeerplaats Ginkelse Zand richting Den Haag de kans om van de weg gehaald te worden. Deze controle duurt tot het eind van de middag.

De KLPD begint in de loop van de middag met controles op de A50 (Den Bosch - Arnhem) in noordelijke richting, op de A58 (Breda - Middelburg) in de richting van Zeeland en op de A9 (Alkmaar - Amsterdam) ter hoogte van Haarlemmermeer in de richting van de kust. Deze controles duren tot in de loop van de avond, aldus een politiewoordvoerder.

Behalve de politie is bij de controle ook de verkeersongevallendienst betrokken. Bij Ede staan wegenwachters van de ANWB paraat om aangetroffen kleine defecten direct te verhelpen. Bij een vergelijkbare controle vorig jaar betrapte de politie vooral veel vakantiegangers die de caravan veel te zwaar hadden beladen, zo zei een woordvoerder.