AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft de banden met misdaadverslaggever Peter R. deVries verbroken. De politie wil hiermee afstand nemen van de vriendschap die DeVries had met Heineken-ontvoerder Cor van Hout, die begin dit jaar inAmstelveen werd geliquideerd. Dat meldt De Telegraaf.

De Vries ontdekte de boycot van zijn persoon tijdens de opnamen van eentelevisieprogramma over drugsgebruik bij agenten van bureau Beursstraat.Toenhij om een reactie vroeg, liet politiewoordvoerster Elly Florax hemschriftelijk weten dat de politie geen medewerking zou verlenen aan zijnprogramma.

De Vries bracht het nieuws over het drugsgebruik van de agenten donderdag meteen persbericht naar buiten. Hoofdcommissaris Jelle Kuiper noemde ditpersbericht 'onjuist en hetzeachtig'. De Vries noemt de hele gang van zaken'bijzonder amateuristisch'. De misdaadverslaggever valt volgens hem niets teverwijten, omdat hij hoor en wederhoor probeerde te plegen. Hij vindt dat hijaltijd open is geweest over zijn vriendschap met Van Hout.