EINDHOVEN - De affaire rond de voormalige PSV-directeur F.S. mag niet leiden tot een heksenjacht op homoseksuelen en Marokkaanse jongens. Die waarschuwing liet burgemeester Welschen van Eindhoven vrijdagmorgen horen in een uitzending van Omroep Brabant. "Er is geen enkele reden voor vooroordelen of voorbarige conclusies", aldus Welschen.

Een dag eerder had hij al slachtoffers van S. en andere mannen opgeroepen zich te melden bij hun huisarts of de GGD. "We moeten die mensen zo snel mogelijk zien te bereiken. Ze moeten naar een dokter."

HIV

S. is besmet met HIV. Justitie verdenkt hem ervan dat hij onveilige seksuele contacten heeft gehad met jongens die zich voor geld prostitueren. Volgens Welschen gaat het om een beperkt aantal jongeren.

Ontkenning

S. ontkent de ontucht en de onveilige sekscontacten. Hij geeft wel toe dat hij in het Anne Frankplantsoen is geweest, een bekende ontmoetingsplaats voor homo's in Eindhoven.

De Eindhovense politie begon vorig jaar een onderzoek naar de homoprostitutie in het betreffende parkje. Het ligt langs het riviertje De Dommel, vlakbij de Eindhovense binnenstad. Naar aanleiding van dat onderzoek kwam de politie S. op het spoor.

Inmiddels zouden zeven mannen zijn opgepakt. Enkele verdachten zouden bij het leggen van de contacten hebben bemiddeld. Anderen, onder wie S., zouden al dan niet tegen betaling daadwerkelijk ontucht hebben gepleegd.

Uit het onderzoek door de politie is gebleken dat zich in het parkje niet alleen Marokkaanse jongens als prostitué aanbieden, maar ook Nederlandse. Ze komen niet uit een bepaalde wijk, maar uit de hele stad.