TILBURG - Burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg heeft wederom aangifte gedaan omdat geheime raadsinformatie is uitgelekt.

Vreeman wil dat de politie uitzoekt hoe een kopie van het vertrouwelijke bedrijfsplan van het omstreden Midi Theater bij het Brabants Dagblad is terechtgekomen, meldde zijn woordvoerder dinsdagavond.

De krant publiceerde daaruit onder meer over de salarissen van de drie initiatiefnemers en twee medewerkers.

Informatie

In Tilburg lekte de afgelopen jaren al drie keer eerder uiterst gevoelige informatie uit. Het bedrijfsplan voor het theater van acteur Arijan van Bavel (Adje uit de tv-show van Paul de Leeuw) lag uit concurrentieoverwegingen streng bewaakt ter inzage voor alleen gemeenteraadsleden.

Een ambtenaar was vrijgemaakt om de envelop te beheren en de raadsleden uitleg over de inhoud te geven, legde de woordvoerder dinsdagavond uit. Toch is een kopie bij de krant beland.

Gemeentebestuur

Het vorige gemeentebestuur stapte vorige maand op omdat een meerderheid van de gemeenteraad het bedrijfsplan als te riskant voor de gemeente beoordeelde. Maandag is het nieuwe college van PvdA, SP, GroenLinks en VVD aan de slag gegaan.

Eerder lekte geheime informatie uit over een terechtwijzing van de radicale imam Ahmad Salam door burgemeester Vreeman, over een wachtgeldregeling voor raadsleden met een pensioengerechtigde leeftijd en over problemen van de gemeente met de eigenaar van een beruchte discotheek.

In de laatste twee gevallen eiste fractievoorzitter Hans Smolders van de Lijst Smolders Tilburg de verantwoordelijkheid op. Het gerechtshof veroordeelde hem om het laatste geval tot een boete.