EERSEL - F.S., de 39-jarige ex-directeur van PSV, ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd met minderjarige jongens. Ook weerspreekt S. dat hij als HIV-geïnfecteerde onveilige seks heeft gehad. Dat zei zijn advocaat J. Schnitzler donderdag.

De raadsman noemt het besluit van het Openbaar Ministerie om de HIV-besmetting van S. naar buiten te brengen "bijzonder onzorgvuldig", ook omdat hij zelf niet wist dat het naar buiten werd gebracht. Hij erkent dat het dossier over S. belastend materiaal bevat, maar noemt dit niet overweldigend. "Het bewijs druipt er niet vanaf."

Vrijwillig

S. zou jongens hebben opgepikt in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, een bekende ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. "Mijn cliënt ontkent niet dat hij daar geweest is", zegt Schnitzler. "Maar daar zit geen strafrechtelijke kant aan." De advocaat zegt ook dat in het plantsoen sprake is van homoprostitutie op vrijwillige basis. Gedwongen seks zou niet aan de orde zijn.

"In bepaalde publicaties wordt gesuggereerd dat mijn cliënt een spin in het web zou zijn. Dat is niet zo. Dat hij zou bemiddelen in contacten is iets wat mij onbekend voorkomt."

Bezoek

Aan zijn verzoek om de beperkingen rond de gevangenhouding van S. op te heffen, heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch woensdag gehoor gegeven. Hierdoor mag hij bezoek ontvangen.

Melden

Burgemeester Welschen van Eindhoven deed donderdag een persoonlijke oproep aan de slachtoffers. Hij vroeg hen te melden zodat hun gezondheid wordt veilig gesteld. "Ten tweede, je helpt ons en je helpt anderen als je bij de politie een verklaring wilt afleggen", zei Welschen in RTL Nieuws.

De privacy-effecten wegen niet op tegen de gezondheidsrisico's van de slachtoffers, vindt hij. Hij realiseert zich dat de ex-directeur hiermee is gebrandmerkt. Welschen heeft met hem en zijn familie te doen. Ook noemt hij in het actualiteitenprogramma Nova het incident een "reuze opdonder" voor PSV.