DEN HAAG - Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer waren, zou de PvdA 18 zetels halen. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Volgens De Hond is dat de laagste score die ooit is gemeten voor de PvdA.

In de Kamer heeft de partij nu 33 zetels. Vorige week stond ze bij De Hond op 19.

Voor de rest verschuift er weinig in de peiling van De Hond vergeleken met vorige week. Het CDA komt uit op 33 Kamerzetels, 8 minder dan bij de laatste verkiezingen. De SP haalt 16 zetels (min 9) en de VVD 12 (min 10). De PVV zou van 9 naar 11 zetels gaan, GroenLinks van 7 naar 10 en de ChristenUnie van 6 naar 7 .

D66

D66 zet zijn opmars voort. Volgens De Hond zou de partij inmiddels goed zijn voor 14 zetels, terwijl ze er bij de laatste verkiezingen 3 haalde. Ook Trots op Nederland van Rita Verdonk scoort goed met 25 zetels, al is dat er 1 minder dan vorige week.

PvdD en SGP zouden allebei 2 zetels halen, hun huidige aantal.

Ministers

De Hond heeft ook de mening over de ministers gepeild. Ronald Plasterk (Onderwijs, PvdA) voert met grote voorsprong de lijst aan van ministers van wie de kiezer hoge verwachtingen heeft. Achter hem volgen Camiel Eurlings (Verkeer, CDA), Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA), Wouter Bos (Financiën, PvdA) en premier Jan Peter Balkenende (CDA).

De laagste verwachtingen heeft de kiezer van Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie, PvdA). Balkenende en Bos staan op dit lijstje twee en drie.