BREDA - De recherche heeft in een flat in Breda-Noord drie raketwerpers aangetroffen. De 31-jarige bewoonster P.K. en haar 37-jarige Kroatische vriend D.P. zijn aangehouden. De politie vermoedt dat de man de antitankwapens vanuit het voormalig Joegoslavië Nederland binnensmokkelde om ze te verhandelen.

De raketwerpers zijn geschikt om vanaf de schouder te gebruiken en kunnen eenmalig worden gebruikt. Volgens de politie gaat het om een bijzondere vangst. We zijn blij dat we deze wapens uit het criminele circuit hebben kunnen houden, aldus een politiewoordvoerder vrijdag. Hij wilde niet zeggen hoe de recherche bij de man terecht kwam en of hij deel uitmaakt van een bende wapensmokkelaars.

Arrestatieteam

De verdenkingen tegen de man waren zo sterk dat de politie een arrestatieteam inzette bij zijn aanhouding. Bij een huiszoeking dinsdagavond vond zij de wapens in de gangkast van de flat. In het kader van het onderzoek hield de politie de zaak enkele dagen stil.

De politie nam ook de auto van de man in beslag. In het voertuig was een verborgen bergplaats gemaakt om de wapens te vervoeren. Beide verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.