MAASTRICHT - Aannemer Smeets Bouw koopt een appartement van het gebouw Patio Sevilla in Maastricht terug. Het bedrijf neemt de wooneenheid over van de nabestaanden van het echtpaar dat eind april omkwam toen vijf balkons van het complex instortten. Dat heeft een woordvoerster van Smeets woensdagmiddag gemeld.

De bewoners van de andere vier getroffen appartementen zijn op eigen verzoek allemaal weer ingetrokken in een ander appartement van de Patio Sevilla. Deze appartementen zijn gestoffeerd conform de wensen van de bewoners, en ingericht met hun eigen meubilair en persoonlijke zaken.

Instorten

Het bouwteam van Smeets en projectontwikkelaar 3W Vastgoed uit Maastricht heeft na het instorten van de vijf balkons de Delftse hoogleraar bouwtechniek J. Bijen opdracht gegeven de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. De tussentijdse resultaten van dit rapport zijn twee weken geleden naar Justitie en VROM gestuurd. Het rapport van Bijen is halverwege juni definitief gereed.

TNO

Behalve Bijen onderzoekt ook TNO in opdracht van justitie en van het ministerie van Volkshuisvesting de oorzaak van het ongeval. Verder heeft de gemeente Maastricht onderzoeksbureau Arcadis opdracht gegeven tot een onderzoek naar het gebouw, op basis van een inspectie van alle appartementen.