DEN BOSCH - F.S., de 39-jarige ex-directeur van PSV die onlangs is opgepakt omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met minderjarige jongens, is HIV-besmet. Hoewel hij van die besmetting op de hoogte was, heeft hij met de jongens onbeschermde seksuele contacten gehad. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dit woensdag meegedeeld.

Justitie verdenkt S. daarom niet alleen van ontucht, maar als gevolg van de besmetting ook van een poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade. Een besmetting met HIV kan leiden tot de dodelijke ziekte aids.

HIV

Het OM heeft op de dagvaarding tegen S. ook poging tot doodslag staan. De raadkamer, die onlangs het voorarrest verlengde, heeft die beschuldiging bij de beoordeling echter niet meegenomen. "Volgens de raadkamer is de poging tot doodslag kennelijk niet aan de orde", aldus de woordvoerster. De kamer baseert zich volgens haar daarbij op een recent arrest van de Hoge Raad en de stand van de medische wetenschap inzake HIV.

Privacy

Justitie heeft uit zorg voor de privacy van S. niet eerder bekendgemaakt dat hij HIV-besmet is. "Uit het onderzoek blijkt dat er mogelijk meer, wellicht tot nu toe onbekende, jonge prostituees bij de zaak zijn betrokken. De officier van justitie acht het belang van de privacy nu ondergeschikt aan het maatschappelijk belang van de betrokken jongeren", aldus de woordvoerster.

PSV

S., die inmiddels formeel door PSV is ontslagen, pikte de jongens onder meer op in het Anna Frankplantsoen in Eindhoven, een bekende ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. In verband daarmee is eerder ook een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het OM doet in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen, aldus de woordvoerster.