PARIJS - Zeker 24 mensen zijn gewond geraakt toen een gebouw in de Rue d'Uzès in het centrum van Parijs woensdag even voor het middaguur deels instortte na een zware explosie. Volgens een woordvoerder van de politie is de toestand van vier van de gewonden ernstig.

De oorzaak van de explosie is vermoedelijk een gaslek. Mensen in de buurt roken kort voor de explosie een zware gaslucht. De ontploffing verwoestte de bovenste etage van het gebouw en richtte grote schade aan in de rest van het pand. Brokstukken troffen voorbijgangers op straat.

Ook in enkele naburige gebouwen stortten als gevolg van de grote druk van de explosie delen van verdiepingen in, vertelden getuigen. In de buurt sneuvelden vele ruiten. In het gebouw in het tweede arrondissement, vlakbij de aandelenbeurs, bevinden zich onder meer kantoren van advocaten, accountants en telecommunicatiebedrijven en woningen.

De ontploffing was zo hevig dat mensen in de buurt dachten aan een aanslag met een zware autobom of een aardbeving. Ongeveer 140 brandweerlieden zijn ter plaatse om mensen uit het pand te halen. De brandweercommandant wilde eerdere opmerkingen van brandweerlieden die spraken over 'talloze slachtoffers' niet bevestigen.