DIDAM - Consumenten die in het bezit zijn van flessen mineraalwater van het merk Tafelwater, wordt geadviseerd de inhoud door het toilet te spoelen. Het mineraalwater, hoofdzakelijk verspreid via kerstpakketten, kan misselijkheid en maagklachten veroorzaken.

Twee personeelsleden van de Politie Friesland zijn ziek geworden na het drinken van Tafelwater uit het kerstpakket, dat onder 1600 medewerkers was verspreid.

Het water heeft een afwijkende smaak en vertoont vlokvorming, zo deelde de Keuringsdienst van Waren vrijdag samen met de producent mee. De oorzaak is waarschijnlijk een relatief onschuldige bacterie, aldus een woordvoerster van de producent. Het bedrijf wil echter elk risico uitsluiten en adviseert niet uit de flessen te drinken.

De ziekgeworden personeelsleden van de Politie Friesland hadden last van misselijkheid en braken. Het is tot nu toe onbekend of meer Friese politiemensen zich tegoed hebben gedaan aan het bedorven water.

Tafelwater zit in een transparante ronde fles van 0,7 liter met zilverkleurige sluiting en de grijze opdruk 'Tafelwater'. Het kan ook een vierkante fles met goudkleurige sluiting zijn, met het etiket 'Rozenprint'.

/NIEUWSWat zit er in het kerstpakket?

/DOSSIERKerst