AMSTERDAM - Cor van Hout heeft vier maanden voor zijn dood een levensverzekering van.000 euro afgesloten. De verzekeringsmaatschappij Stad RotterdamVerzekeringen heeft de nabestaanden van Van Hout echter per brief latenweten niet tot uitkering te zullen overgaan.

Bekijk video

De Rotterdamse verzekeringsmaatschappij wil niet uitkeren, omdat Van Hout inzijn aanvraag zou hebben verzwegen dat hij in het verleden in het ziekenhuisheeft gelegen. Van Hout was voor zijn liquidatie eerder dit jaar tweemaaleerder slachtoffer van een aanslag. In 1996 werd hij na een aanslag in hetziekenhuis opgenomen.

Van Hout werd op 24 januari dit jaar op 45-jarige leeftijd doodgeschoten opde Dorpsstraat in Amstelveen. Hij werd vooral bekend door de ontvoering vanFreddy Heineken in 1983. Hij zat hiervoor tot 1992 in de gevangenis. Daarnazou hij een belangrijke rol hebben gespeeld in de Amsterdamse drugswereld. Van Hout zou zijn levensverzekering september vorig jaar telefonisch hebbenafgesloten. Stad Rotterdam zou echter niet hebben geweten dat het om decrimineel Cor van Hout ging.