DELFT - De brandweer heeft woensdagmorgen om 6.00 uur het sein brand meester gegeven. Een woordvoerder van de brandweer heeft dat gezegd. Het uitgebrande gebouw van de Delftse Technische Universiteit smeult nog een beetje na.

Ongeveer twintig brandweermannen houden toezicht. Vanwege instortingsgevaar kunnen ze niet dichtbij het gebouw komen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaan deskundigen van een sloopbedrijf woensdag zo snel mogelijk onderzoeken hoe de situatie in het pand is.

Geëvacueerden

De ongeveer zeshonderd geëvacueerde omwonenden mogen waarschijnlijk in de loop van woensdag terug naar huis. Ze moesten dinsdag vluchten omdat het afgebrande faculteitsgebouw op instorten staat.

Het gros van de studenten vond de afgelopen nacht zelf onderdak bij familie of vrienden. De gemeente regelde voor acht studenten een hotel in Zoetermeer.

Het gebouw waarin dinsdagochtend brand uitbrak, moet als verloren worden beschouwd. Volgens de brandweer zijn de kelder en onderste twee verdiepingen waarschijnlijk bewaard gebleven. Het instortingsgevaar bestaat nog steeds. Daarom willen de instanties zo snel mogelijk met sloop beginnen.

Tenten

De ruim 3000 studenten krijgen vanaf volgende week les in tenten en andere gebouwen in de buurt. De ongeveer achthonderd medewerkers moeten de komende tijd zoveel mogelijk vanaf huis met laptops werken.

Voor de langere termijn probeert de TU andere gebouwen te vinden waarin de studenten en medewerkers kunnen worden ondergebracht. Volgens een woordvoerster bieden veel bedrijven en instellingen leegstaande ruimtes aan.