HAARLEM - De rechter-commissaris in Haarlem heeft dinsdag het voorarrest van de 42-jarige man die wordt verdacht van het neersteken van de vrouw van voormalig Philips-topman Roel Pieper, met tien dagen verlengd. Dat heeft persofficier van justitie J. Hartjes meegedeeld.

De vrouw van Pieper werd zaterdag meerdere keren gestoken. Ze is inmiddels buiten levensgevaar. Ook Pieper raakte gewond, maar hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De 20-jarige zoon van Pieper wist de verdachte, P.T. , uiteindelijk te overmeesteren.

Medewerker Schiphol

Volgens betrouwbare bronnen is T. een medewerker op Schiphol. Hij heeft, zeggen die bronnen, geen crimineel verleden. Vorige week betrad de man het terrein van de familie in Aerdenhout. De familie heeft dit vervolgens gemeld aan de politie. Pieper was boos op de politie omdat T. toch nog zaterdagochtend kon toeslaan. Dat terwijl de familie de man eerder al op video had vastgelegd en de band hiervan met zijn naam had overgedragen aan de politie.

Persofficier Hartjes erkende maandag dat de politie op de hoogte is gesteld. Maar hij vindt dat de politie wel naar behoren heeft gehandeld. "De klacht is in behandeling genomen. Het ging toen om een vreemde man op het terrein."

Dat de man zo iets gewelddadigs van plan was, kon de politie op dat moment niet voorzien, zei Hartjes maandag. Het OM gaat voorlopig niet meer in op de rol van de politie in deze kwestie.

De advocaat van T. zei dinsdag dat hij nu nog niet op de zaak wil reageren.