ZEVENBERGEN - Van de 166 bewoners van verpleeghuis Sancta Maria in Zevenbergen kunnen 48 bewoners maandagavond weer in hun eigen bed slapen. Dat maakte een woordvoerster van het verpleeghuis maandag bekend.

De bewoners moesten zondag door een brand het verpleeghuis in het Noord-Brabantse dorp verlaten. Alle 166 mensen werden in eerste instantie opgevangen in sporthal De Borgh.

Bijna vijftig senioren brachten de zondagnacht en maandag daar door. Die bewoners keren maandagavond terug naar Sancta Maria, maar kunnen dinsdag pas terug naar hun eigen afdeling.

Familie

De overige 118 bewoners verbleven bij familie of in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen in de omgeving van Zevenbergen.

Het verpleeghuis vindt het niet verantwoord bewoners die bij collega-instanties verblijven weer te verhuizen.

Daarom blijven zij nog even in hun tijdelijke onderkomen. Van hen kunnen er 53 dinsdag weer terug naar Sancta Maria.

Schoonmaken

Het verpleeghuis is op twee afdelingen na helemaal schoongemaakt. De overige 65 bewoners van die twee afdelingen kunnen voorlopig nog niet terug naar hun huis.

"Wij zijn voor deze mensen hard op zoek naar onderdak voor langere tijd. Zij gaan daar dan dinsdag heen", aldus een woordvoerster van het verpleeghuis.