WESTVOORNE - Een minderjarige zwemmer is zondag aan het begin van de avond bij het strand van Rockanje (Zuid-Holland) door de aflandige wind in problemen gekomen. Hij wordt nog steeds vermist, zo heeft de politie zondagavond meegedeeld.

Hulpinstanties zochten naar de jongen tot het donker werd, maar hij is niet gevonden.

De jongen ging volgens de politie rond zessen met zijn jongere broer en een luchtbed in het water. De wind dreef hen weg bij het strand. De jongere broer, ook een tiener, kon worden gered.

Nood

Mensen met een boot zagen de twee jongens in nood. Ze wisten één van de jongens met een roeibootje te bereiken en konden hem uit het water trekken.

Volgens de politie verkeert hij op het eerste gezicht in goede gezondheid. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor controle.

Duikers

De omstanders konden de andere jongen niet meer bereiken. Volgens de politie was hij al weggezakt in het water. Diverse boten van de reddingsbrigade, duikers en een traumahelikopter zijn ingezet om de jongen te vinden.

De leeftijd van de jongens is nog niet bekend. Ook weet de politie niet of het toeristen zijn, of mensen uit de omgeving van Rockanje.