MAASTRICHT - De politie kent nog steeds niet de identiteit van de drie mannen die zaterdagochtend tijdens een verkeersongeval in Maastricht om het leven kwamen. Dat liet de politie zondag weten.

Van de inzittende die het ongeval wel overleefde, is de identiteit bekend. Het gaat om een 21-jarige man die zwaar gewond raakte. De politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen waar de man woont.

De auto waarin de slachtoffers zaten botste met hoge snelheid tegen een betonnen muur op het Oranjeplein, vlakbij de A2. Drie inzittenden waren op slag dood. Hoewel het om een auto met een Nederlands kenteken gaat, weet de politie niet of de inzittenden ook Nederlanders waren.

Sectie

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht zondag of maandag sectie op het stoffelijk overschot van de bestuurder. De uitslag van dit onderzoek kan nog drie dagen op zich laten wachten. Bekeken wordt of de bestuurder onder invloed van alcohol of drugs was. Ook probeert het NFI zijn identiteit vast te stellen.

De politie hoort inmiddels getuigen om achter de toedracht van het ongeval te komen. Volgens getuigen zou een tweede auto bij het ongeval betrokken zijn, maar die is direct daarna gevlucht.

Bloemen

Onbekenden hebben op de plaats waar het ongeval gebeurde bloemen neergelegd, evenals een briefje met het opschrift "Allah Rahakoem".

Dat laatste voedt geruchten van omwonenden dat het om Marokkaanse drugsrunners zou gaan. De politie wil dit niet bevestigen. "Maar we kunnen het ook niet uitsluiten", aldus een woordvoerder.

Drugsrunners

Maastricht wordt al maanden geteisterd door naar schatting 400 Marokkaanse drugsrunners uit de Randstad, die met hun auto's met zeer hoge snelheid door de stad rijden en daarbij levensgevaarlijke situaties veroorzaken.

De drugsrunners rijden op de A2 tussen Maastricht en de Belgische grens bij herhaling buitenlandse automobilisten klem om hen drugs te verkopen.