VRIES - De brandweermannen die vrijdag om het leven kwamen door een brand op een scheepswerf in De Punt (Drenthe), krijgen een uitvaart met korpseer. Dat heeft de gemeente Tynaarlo bekendgemaakt.

De kisten van de mannen worden bedekt met brandweervlaggen. Daar bovenop komen de petten, bloemen van nabestaanden en eventuele eretekens te liggen. De kisten worden tijdens de uitvaartplechtigheden gedragen door geüniformeerde collega-brandweerlieden.

De slachtoffers waren vrijwilligers van brandweerkorps Eelde. Woensdagavond (19.00-20.00 uur) heeft een condoleancebijeenkomst plaats voor de 29-jarige Raymond Soyer. Op donderdag is er een herdenkingsdienst van 13.30 tot 14.30 uur. Daarna wordt Soyer begraven.

Crematie

Donderdagmorgen (10.00-11.00 uur) is er een dienst ter nagedachtenis aan Egbert Ubels. De crematie van deze brandweerman heeft aansluitend plaats in besloten kring.

Het derde slachtoffer, Anne Kregel, wordt vrijdag begraven. Op donderdagavond is er van 19.00 tot 20.00 uur een condoleancegelegenheid. De herdenkingsdienst voor Kregel heeft plaats op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur, waarna zijn lichaam ter aarde wordt besteld.

Het is nog niet bekend waar de diverse bijeenkomsten zullen plaatsvinden.

Balkenende

Het kabinet leeft mee met de nabestaanden van de omgekomen brandweermannen van het korps Eelde. Premier Jan Peter Balkenende heeft zaterdag burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Tynaarlo gevraagd "de gevoelens van medeleven van het hele kabinet aan de nabestaanden over te brengen".

Dat gebeurde voorafgaand aan een bezoek dat de burgemeester zaterdagmiddag aan de nabestaanden heeft gebracht, zo meldde de gemeente Tynaarlo.