MAASTRICHT - Door een verkeersongeval op het Oranjeplein in Maastricht zijn zaterdagochtend vroeg drie mannen om het leven gekomen. De politie vermoedt dat twee auto's met elkaar aan het racen waren.

Daarbij botste een van de voertuigen tegen een muur. Drie van de vier inzittenden kwamen om het leven. De vierde inzittende, een 21-jarige man, werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de tweede auto is gevlucht.

Vermoedelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur doordat de auto met te hoge snelheid een trottoirband raakte. De snelheidslimiet op de plaats van het ongeval is 50 kilometer per uur.

Buurtonderzoek

Zaterdag heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld op zoek naar mogelijke getuigen. Van nog niet alle dodelijke slachtoffers is de identiteit vastgesteld. De politie wilde hierover nog niets zeggen.

Zondag of maandag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot van de bestuurder van de auto. Dit om te bekijken of de bestuurder alcohol of drugs gebruikt had.

Ongeval Maastricht