ALMERE - De politie en brandweer van Almere zijn vrijdagavond rond 23.00 uur gestopt met de grootse zoekactie naar twee mogelijk vermiste kinderen. De politie besloot hiertoe nadat de eigenaars van het bootje waar de kinderen zich op zouden hebben bevonden, zich hadden gemeld.

De eigenaars hebben verklaard dat er geen kinderen op de boot hebben gezeten. Het bootje zat vast aan hun grote boot en is vermoedelijk tijdens een vaartochtje losgeslagen.

De politie ziet geen reden meer om de zoekactie te vervolgen, ook omdat zich nog niemand heeft gemeld die twee kinderen mist.

Melding

De politie begon de zoektocht toen een getuige rond 18.30 uur melding maakte van een bootje op het Weerwater, een kunstmatig meer in Almere, waarin twee kinderen zaten. Toen hij een minuut later weer keek, waren de kinderen plotseling verdwenen.

De politie nam de melding zeer serieus. De politie en de brandweer zetten onder meer drie duikersteams, een dregteam, speurhonden een helikopter in.

Ook het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat verleenden hun medewerking aan de speurtocht met onder meer een sonarboot en kikvorsmannen. Ook tientallen burgers zochten mee naar de 'verdwenen kinderen'.

Zoekactie Almere gestaakt