GENEVE - In de nacht van maandag op dinsdag is het in Genève opnieuw tot ongeregeldheden gekomen tussen antiglobalisten en de Zwitserse politie. De afgelopen twee nachten waren er ook al confrontaties.

Bekijk hier de video

In de straten rond het grootste treinstation van Genève brachten relschoppers veel schade toe aan auto's en gebouwen, aldus een politiewoordvoerder. De politie gebruikte waterkanonnen, traangas en rubberkogels om de menigte uit elkaar te drijven.

Brug

Verder hielden zo'n vijhonderd demonstranten enkele uren een belangrijke brug bezet om te protesteren tegen de arrestatie maandag van 25 gelijkgezinden. Ook hier greep de politie hard in. Eerder verliep een demonstratie voor het hoofdkwartier van de wereldhandelsorganisatie WTO wel vredig.

Schade

Bij de rellen van de twee nachten is voor miljoenen euro's schade aangericht. De Zwitserse politie had daarom maandag al aangekondigd harder op te treden tegen de tegenstanders van de G8-top in het Franse Evian, dat aan de andere kant van het meer van Genève ligt.