ALMERE - Tientallen burgers helpen de politie Almere vrijdagavond mee zoeken naar de twee mogelijk vermiste kleine kinderen die rond zes uur verdwenen zouden zijn op een meer in de stad.

Vrijwilligers helpen mee het gebied rond het Weerwater uit te kammen en zijn ook op het meer met boten aan het zoeken.

Getuige

Een getuige maakte rond 18.30 uur melding van een bootje op het Weerwater waarin twee kinderen zaten. Toen hij een minuut later weer keek, waren de kinderen plotseling verdwenen.

De politie neemt de melding zeer serieus. Er hebben zich echter nog geen mensen gemeld die twee kinderen kwijt zijn.

De politie en de brandweer hebben onder meer drie duikersteams, een dregteam, speurhonden een helikopter ingezet. Ook het Korps landelijke politiediensten en Rijkswaterstaat verlenen hun medewerking aan de speurtocht met onder meer een sonarboot en kikvorsmannen.

Huisbezoek en sms-alarm

Agenten gaan huizen rond het Weerwater langs om te vragen of er mensen zijn die twee kinderen missen. Ook heeft de politie een sms-alarm rondgestuurd aan de bewoners van de Filmwijk, waaraan het Weerwater ligt, met de vraag of iemand zijn kinderen of zijn boot mist.

Boot

De boot is ondertussen wel teruggevonden. Het gaat om een rood bootje met in zwarte letters de naam Bestway erop geschilderd.