NIJMEGEN - De vier mensen die maandagochtend omkwamen bij een ongeval op de A73 zijn een gezin uit Helmond. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.

Direct na het ongeluk werd het Rampen Identificatie Team ingezet om de slachtoffers te identificeren. De formele identificatie verliep moeizaam omdat de slachtoffers omkwamen in een vlammenzee. Het gaat om een 40-jarige man, een 41-jarige vrouw en hun 7- en 5-jarige zoontjes.

Vrachtauto´s

Het gezin reed rond half elf 's ochtends in een personenauto met caravan in de richting Druten. De auto vloog in brand toen de slachtoffers bij Beuningen na een aanrijding knel kwamen te zitten tussen twee vrachtauto's.

De vier konden door omstanders en hulpdiensten niet meer uit de brandende auto worden gered. De auto met caravan brandde geheel uit.

Chauffeur

Het ongeluk gebeurde toen de auto afremde voor de voorliggende tankauto, waarna een 31-jarige chauffeur van een vrachtwagen de personenauto met caravan van achteren aanreed.

Ook de cabine van deze vrachtwagen vatte vlam. De chauffeur is opgenomen in een ziekenhuis in Nijmegen. Voor zover bekend bleef de vrachtwagenchauffeur van de voorste vrachtwagen ongedeerd.

File

De rijbanen richting knooppunt Ewijk werden urenlang afgesloten, lange files waren het gevolg. Richting Nijmegen deed zich een kleine kettingbotsing voor omdat bestuurders door de ravage op de andere weghelft werden afgeleid.

Pas tegen zeven uur maandagavond werd de weg weer vrijgegeven.