DE PUNT- Bij de grote brand in de scheepswerf in De Punt (Drenthe) zijn vrijdag drie brandweerlieden om het leven gekomen. De werf staat aan de Groningerstraat.

Dat schrijft de gemeente Tynaarlo, waar De Punt onder valt, op haar website. De brandweermensen waren lid van het korps Eelde

Op de website laat Burgemeester Jan Rijpstra vanuit Zwitserland weten diep mee te leven en heeft laten weten onmiddellijk terug naar Vries te komen.

Oorzaak

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Dat heeft locoburgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Tynaarlo vrijdagmiddag op een persconferentie op het gemeentehuis in Vries gezegd.

De brand brak volgens de locoburgemeester vrijdagmiddag rond kwart over twee uit, bij scheepsreparatiebedrijf Beuving aan de Groningerweg in De Punt. Het bedrijf heeft een werf en heeft ook een ruimte voor de opslag van recreatiejachten.

Omwonenden

Kort nadat de brand uitbrak, kregen omwonenden het advies ramen en deuren te sluiten omdat er kunststofdeeltjes in de lucht kwamen. Dat advies is inmiddels ingetrokken.

Op dit moment is de gemeente bezig met het opsporen en inlichten van familieleden van de omgekomen personen. Voor de andere brandweerlieden is een team ter ondersteuning ingesteld.

Rookontwikkeling

Er is sprake van enorme rookontwikkeling door de brand. De afritten van de A28 die in de buurt van de plaats liggen, zijn afgesloten voor het verkeer.

Brand in scheepswerf