DEN HAAG - Door een botsing tussen een tram van RandstadRail en een bus van de HTM bij een busplatform aan de Leyweg/Escamplaan zijn vrijdagochtend twee mensen gewond geraakt. Dat maakte een woordvoerster van de politie bekend.

Een passagier van de bus en de buschauffeur raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur kon al snel het ziekenhuis verlaten. Over de verwondingen van de passagier is nog niets bekend, maar het gaat niet om levensbedreigend letsel.

Onderzoek

Het ongeluk gebeurde rond half negen bij het nieuwe busstation voor het ziekenhuis Leyenburg. De tram raakte de bus links achter het voorwiel. Daardoor schaarde de bus, aldus de zegsvrouw. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Een woordvoerster van het Haagse vervoersbedrijf stelt dat de buschauffeur de tram niet heeft zien aankomen. De bus werd afgevoerd. De flink beschadigde tram van Randstadrail kon op eigen kracht naar de remise.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer lag enkele uren stil. Rond twaalf uur liet de zegvrouw van de HTM weten dat de bussen en trams weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Ravage door botsing tram en bus