AMSTERDAM - Prinses Margarita heeft wel degelijk zelf opdracht gegeven voor de overschrijving van 100.000 dollar aan haar vader door haar bank Mees Pierson.

Dat zei de advocaat van de bank, mr. A. van Hees, maandag voor de president van de rechtbank in Amsterdam. Margarita had daar een kort geding aangespannen tegen de bank omdat die volgens haar juist zonder haar toestemming geld van haar rekening had overgeschreven. Ze wil dat de bank haar schadeloos stelt.

De prinses zou haar toestemming mondeling hebben gegeven aan de relatiebeheerder, wat niet ongebruikelijk zou zijn. Volgens Van Hees is mondelinge toestemming zelfs betrouwbaarder dan bijvoorbeeld een handtekening, die niet altijd even goed te controleren valt.

Van Hees wilde niet ingaan op de achtergronden van de zaak, omdat die zich niet lenen voor bespreking op een openbare zitting. De relatiebeheerder zou contact hebben opgenomen met de prinses, nadat haar broer en zus overlegd hadden met de bank. Met haar 'ja' gaf zij zelf opdracht en niemand anders, aldus Van Hees.