AMSTERDAM - Een van kindermisbruik in Zuidoost-Azië verdachte man naar wie Interpol al twee jaar op zoek is is door de Amerikaanse politie gearresteerd. De man werd in Union City, New Jersey, in de kraag gevat. Dat heeft Interpol donderdag bekendgemaakt.

Dinsdag riep de internationale politieorganisatie de hulp in van het publiek bij de jacht op de verdachte. De organisatie publiceerde zes foto's van hem in de hoop dat hij met de hulp van het publiek zou kunnen worden opgespoord.

De verdachte heet Wayne Nelson Corliss, is acteur en is ook bekend onder de artiestennaam Casey Wane, zei Interpol. Hij zou minstens drie Aziatische jongens van tussen de 6 en 10 seksueel hebben misbruikt.

Foto's

Foto's van het misbruik waren op internet gezet. Vermoedelijk dateren deze foto's uit de periode tussen april 2000 en mei 2001. Gevreesd moet worden dat de verdachte nadien nog veel meer kinderen heeft misbruikt.

Interpol werd in maart 2006 voor het eerst op de man geattendeerd, toen foto's van hem opdoken op de computer van een man die in Noorwegen was gearresteerd en later wegens kindermisbruik werd veroordeeld.

Speurwerk

Ondanks intensief speurwerk slaagde Interpol er twee jaar lang niet in te achterhalen hoe de verdachte heet, welke nationaliteit hij heeft en waar hij zich ophield.

"De internationale politie-gemeenschap heeft al het mogelijke gedaan om deze man, die duidelijk een gevaar voor jonge kinderen vormt, te vinden en nu vragen we het publiek te helpen dit roofdier op te sporen en andere potentiële slachtoffers voor misbruik te behoeden", zei Ronald Noble, de secretaris-generaal van Interpol, dinsdag in een verklaring.

Tweede keer

Het was de tweede keer dat Interpol de hulp van het publiek inriep bij de jacht op een verdachte van kindermisbruik. Vorig jaar oktober gebeurde dat voor het eerst en dat was een succes.

Elf dagen na de publicatie van zijn foto werd de Canadees Christopher Paul Neil in Thailand gearresteerd.