AMSTERDAM/EINDHOVEN - De vrijheidsberoving van een vrouw uit Eindhoven afgelopen vrijdagavond heeft dinsdag geleid tot de vondst van het lichaam van een 31-jarige Nederlandse vrouw in een tuin in het Vlaamse dorp Bekkevoort. Politie en justitie in Nederland hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Vier verdachten namen de Eindhovense vrijdag tegen haar wil mee uit haar woning naar Amsterdam. Zij wist daar de politie te alarmeren die de vier personen kon aanhouden.

Het gaat om drie mannen (25, 35 en 45 jaar) en een 46-jarige vrouw van wie justitie de woonplaats niet bekendmaakt. De verhoren van de verdachten leverden informatie op die de Belgische politie korte tijd later naar de plek leidde waar de Nederlandse begraven lag.

Vermist

De politie in Eindhoven bevestigt dat het lichaam is van de 31-jarige Renate Jonkers uit Eindhoven die eind vorig jaar verdween en op 23 januari als vermist werd opgegeven. In eerste instantie had de politie geen verontrustende berichten over haar vermissing, aldus een woordvoerster.

Het is nog onduidelijk hoe de vrouw is gestorven. Justitie in België wil niet ingaan op berichten dat ze stierf door een mislukt ritueel van een sekte.

Verband

Vooralsnog is er geen verband vastgesteld tussen de ontvoering in Nederland en de vondst in België, aldus justitie in Den Bosch. De vier verdachten zijn dinsdag voorgeleid en voor veertien dagen in bewaring gegaan.