AMSTERDAM - PvdA-partijleider Wouter Bos laakt de aanhoudende kritiek op minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar.

Het gros van de bewoners in de veertig probleemwijken zou juist razend enthousiast over zijn partijgenoot zijn.

"Den Haag is niet het enige podium waarop je als politicus moet excelleren", zei de vice-premier woensdagavond in tv-programma Pauw & Witteman.

Resultaten

Vogelaar ligt de laatste weken onder vuur in Den Haag vanwege het uitblijven van resultaten en om haar soms stroeve optreden in de media.

Niet alleen de oppositiepartijen uitten twee weken geleden felle kritiek op de bewindsvrouw, ook de grootste coalitiepartij CDA stelde in een debat dat zij 'er een schepje bovenop moet doen'.

Dikke huid

Bos vindt dat Vogelaar een dikke huid moet hebben als het over haar manier van doen in de media gaat. "Als je vertrouwen hebt in je idealen en beginselen, dan moet je daar tegenkunnen."

Volgens Vogelaar boekt het kabinet wel degelijk resultaat met de aanpak van de veertig door haar geselecteerde 'aandachtswijken', ondanks al het geruzie over de financiering ervan. Ze erkent wel dat de uitwerking van de plannen moeizaam verloopt.