WENEN - Josef Fritzl heeft verklaard dat hij geen monster is. Hij had immers ook al zijn kinderen kunnen vermoorden. Dit meldde Fritzls advocaat Rudof Mayer in een interview dat de Oostenrijkse krant Österreich woensdag plaatste op zijn website.

Fritzl werd woensdag voor het eerst verhoord door de openbaar aanklager. Fritzl verklaarde volgens Mayer: "Ik had ze allemaal kunnen vermoorden. Er zou geen spoor gevonden zijn. Niemand zou me ontdekt hebben.''

Fritzl beweerde ook dat hij het leven van zijn oudste 'incestkind' Kerstin had gered. Hij had haar immers naar een ziekenhuis gebracht toen ze ernstig ziek was.

Gevangenis

Fritzl heeft zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang in een kelder opgesloten en verkracht. Daaruit kwamen zeven kinderen voort. Eén kind stierf vlak na de geboorte. Sinds 29 april zit Fritzl in de gevangenis in St. Poelten.

Volgens gevangenisdirecteur Guenther Moerwald is Fritzl een rustige gevangene. Hij deelt zijn cel met een ander. "Fritzl went langzaam aan het leven in een gevangenis'', aldus Moerwald.

Toch weigert Fritzl om dagelijks een uur naar buiten te gaan. De gevangenen hebben elke dag recht op een uur in de buitenlucht op de binnenplaats van de gevangenis.

Verkracht

Fritzl heeft volgens zijn advocaat Mayer geen commentaar gegeven op de beschuldiging dat hij ook zijn oudste 'incestdochter' Kerstin zou hebben verkracht. Zij ligt ernstig ziek in het ziekenhuis. Door haar opname is de hele zaak aan het licht gekomen.