AERDENHOUT - De echtgenote van voormalig Philips-topman Roel Pieper is zaterdagmorgen ernstig gewond geraakt door een steekpartij in de tuin van hun huis in Aerdenhout. Ook Pieper zelf raakte gewond. Dat heeft de persofficier van justitie J. Hartjes van het Openbaar Ministerie in Haarlem zondag bekendgemaakt.

De politie kreeg zaterdagmorgen na 6.00 uur een telefoontje dat er rond het woonhuis van Pieper een steekpartij was geweest, waarbij gewonden waren gevallen. De politie vond Pieper en zijn vrouw. Beiden waren gewond.

De 20-jarige zoon van de voormalig topman had de dader overmeesterd. De politie kon de man aanhouden. Pieper en zijn echtgenote zijn naar een ziekenhuis gebracht. De toestand van de vrouw was kritiek. Inmiddels is zij buiten levensgevaar. De ex-Philips-topman is weer thuis.

De verdachte is een 42-jarige inwoner van Amsterdam, die volgens de politie een verwarde indruk maakte. Hij heeft bekend. De politie vond het steekwapen in de tuin. Uit onderzoek is gebleken dat de man al enkele dagen eerder op het erf van de slachtoffers was geweest. De vrouw van Pieper drong er toen bij hem op aan om weg te gaan. Hij deed dit vrijwillig.

Over een motief van de man is nog niets bekend. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem. De politie denkt dat de man alleen heeft gehandeld en verwacht geen andere verdachten aan te houden in deze zaak.

De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem. De politie denkt dat de man alleen heeft gehandeld en verwacht geen andere verdachten aan te houden in deze zaak. Roel Pieper is niet bereikbaar voor commentaar. Hij wil al zijn aandacht richten op zijn familie.