NIJMEGEN - Het Rampen Identificatie Team (RIT) is nog steeds bezig met de identificatie van de vier doden die maandag vielen door een verkeersongeval op de snelweg A73 bij Beuningen.

De identiteit van de slachtoffers wordt waarschijnlijk pas later deze week bekendgemaakt. Dat meldde de politie dinsdag.

De vier slachtoffers zaten in een auto met caravan, die bij het ongeval geheel uitbrandde. Bij het ongeval waren ook twee vrachtwagens betrokken. Het ongeluk gebeurde maandag rond half elf 's ochtends. De snelweg A73 was daarna een groot deel van de dag afgesloten.

DNA

De doden zijn door de brand moeilijk te identificeren. Het RIT maakt gebruik van onder meer gebitsgegevens en DNA-materiaal. Vooral het bekijken van het DNA kost tijd, aldus een politiewoordvoerster.

Uit onderzoek blijkt dat de auto met de vier slachtoffers achter een tankauto reed, waarvan de chauffeuse remde wegens langzaam rijdend verkeer.

De chauffeur van de tweede vrachtwagen merkte het langzamere verkeer voor hem vermoedelijk te laat op en kon niet tijdig remmen, aldus de politie.

Klap

De auto met caravan werd tussen de twee vrachtwagens geplet. Door de klap van de aanrijding ontstond een brand die de personenauto met caravan helemaal verwoestte. Beide vrachtwagenbestuurders zijn door de politie gehoord.