LONDEN - Interpol heeft dinsdag een wereldwijde oproep gedaan te helpen bij de opsporing van een westerse man die Aziatische jongetjes heeft misbruikt en afbeeldingen van zijn sekspraktijken op het internet heeft verspreid.

Op de website zijn foto's van de kindermisbruiker geplaatst.

Het is de tweede keer dat de internationale politieorganisatie zo'n actie onderneemt. Vorig jaar oktober werd een 32-jarige Canadese pedofiel aangehouden, elf dagen nadat een oproep was gedaan.

Computerexperts waren er toen in geslaagd om onherkenbaar gemaakte afbeeldingen van de man weer herkenbaar temaken.

Onderzoek

Interpol roept nu opnieuw de hulp van het publiek in, omdat twee jaar onderzoek niets heeft opgeleverd. Op de website www.interpol.int zijn zes foto's van de onbekende blanke man geplaatst.

Hij wordt ervan verdacht drie jongens van tussen de zes en tien jaar oud te hebben misbruikt. Het gaat om een man met blondgrijs haar van tussen de 50 en 70 jaar oud. Op een aantal foto's draagt hij een bril.

Seksfoto's

De politie kwam de man op het spoor na de inbeslagname van een computer van een Noorse pedofiel in maart 2006. Op de computer waren ongeveer honderd seksfoto's opgeslagen waarop de door Interpol gezochte man is te zien.