WENDEN/OLPE - Een 44-jarige vrouw uit Wenden in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen wordt ervan verdacht dat zij drie baby's kort na hun geboorte heeft gedood en in een diepvrieskist in haar huis heeft gedaan.

Dat maakte het Openbaar Ministerie in Siegen maandag bekend. De vrouw werd zondagavond aangehouden, nadat de lijkjes in de kist in de kelder van het gezin waren ontdekt. De vrouw heeft volgens de politie "stukje bij beetje'' over haar handelwijze gesproken en toegegeven dat zij zich van de kinderen heeft ontdaan.

Zij zou de baby's al in de jaren tachtig van de vorige eeuw hebben ingevroren. De vrouw verkeert in een shock en staat sinds haar aanhouding onder psychiatrische behandeling.

Lichaampjes

De politie ging naar het huis, nadat de achttienjarige zoon van het echtpaar op zoek naar een pizza de diepvrieskist had geopend en de drie lichaampjes had aangetroffen. Ze lagen onderin verborgen onder levensmiddelen die over datum waren.

De zoon deed de vondst zaterdag toen de ouders op een korte vakantie waren. Hij wachtte hun terugkeer af waarna hij zondag met zijn ouders naar het politiebureau reed. Het echtpaar heeft drie kinderen: Twee zonen van 18 en 22 jaar en een dochter van 24.

Zwangerschappen

Buren in Möllmicke, een plaats ten oosten van Keulen, noemen het gezin onopvallend, vriendelijk en zeer goed geïntegreerd. De vrouw heeft een zeer fors postuur. Volgens de leider van het politie-onderzoek is het zeer wel mogelijk dat de vrouw de zwangerschappen voor de huisgenoten en buren geheim heeft weten te houden.