UTRECHT - De politie heeft de identiteit van twee fietsers die zaterdag zwaargewond raakten bij een ongeval in Odijk, dankzij hun buren kunnen achterhalen.

De gewonden zijn een 52-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Utrecht. Dat meldde de politie maandag.

De buren belden de politie nadat ze een opsporingsbericht op de tv hadden gezien waarbij ze onder meer de fietsen en de sleutels herkenden.

Onwel

De twee fietsers werden aangereden door een 80-jarige automobilist uit Odijk die onwel was geworden. De bejaarde overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

Het stel had geen identiteitsbewijs bij zich en belandde met hersenletsel in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. De politie zei maandag dat de toestand van de vrouw zorgwekkend is. De man is stabiel.

Identificatie

De politie in Utrecht roept recreanten op om tijdens bijvoorbeeld wandelen, fietsen of skaten papieren mee te nemen. Ondanks de identificatieplicht in Nederland hebben mensen vaak geen papieren bij zich als ze op pad gaan, aldus een woordvoerster.

"Meestal hebben mensen wel een mobiele telefoon bij zich en kunnen we hierin ook wel aanknopingspunten vinden om de identiteit te achterhalen.'' Los van het feit dat we kunnen uitzoeken wie iemand is, lijkt het toch ook makkelijk als je kunt bellen voor hulp mocht er onderweg iets gebeuren, aldus de zegsvrouw.