Bush schudt Schröder de hand

SINT-PETERSBURG - De Amerikaanse president George Bush heeft de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder hartelijk begroet bij hun eerste weerzien sinds hun geschil over de oorlog in Irak. Tijdens het banket dat de Russische president Vladimir Poetin zaterdag gaf in Sint-Petersburg ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van de stad, liep Bush op Schröder af en gaf hem een hand.

Volgens het Duitse persbureau DPA zat Schröder al aan tafel toen Bush naar hem toekwam en hem de hand schudde. Nadat hij ook echtgenote Doris van de bondskanselier had begroet, liep hij naar zijn plaats naast Poetin aan een andere tafel.

Schröder, de Franse president Jacques Chirac en, in mindere mate, Poetin waren uit de gratie van Bush geraakt omdat ze tegen de oorlog in Irak waren. Onder de driehonderd gasten voor het diner waren verder onder anderen de leiders van de huidige en de toekomstige EU-landen, presidenten van de voormalige Sovjetrepublieken, de nieuwe president Hu Jintao van China en de Indiase premier Atal Behari Vajpayee.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie