UTRECHT - De politie heeft zondag rond het middaguur de identiteit van twee fietsers, die zaterdag zwaargewond raakten bij een ongeval in Odijk, nog niet kunnen achterhalen. Bij het ongeval kwam een 80-jarige automobilist uit Odijk om het leven.

Een man en een vrouw raakten ernstig gewond en lagen zondag nog steeds in kritieke toestand in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Volgens de politie is de is 80-jarige automobilist onwel geraakt, waarna hij de fietsers aanreed en vervolgens tegen een boom botste. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

Tot nu toe is de identiteit van de slachtoffers onbekend. De politie is met spoed op zoek naar de familie en vrienden van de slachtoffers. Het heeft daarom de signalementen van de slachtoffers verspreid.

Het gaat om een vrouw met kort donkerblond haar, bruine ogen, tussen 1.70 en 1.75 meter en met een leeftijd tussen de 30 en 50 jaar. De man heeft grijsblond haar, kalend voorhoofd, normaal postuur, tussen de 1.80 en 1.85 meter en met eveneens een leeftijd tussen de 30 en 50 jaar.

Het stel reed op een groene mountainbike van het merk Giant x2000 en op een rood/zilver sportfiets van het merk Koga Miyata. Beide fietsen hebben een fietstas aan het stuur en onder het zadel.