AXEL - Bewoners van het Zeeuws-Vlaamse Zaamslag zijn onder de indruk van het overlijden van de 56-jarige man die tijdens de koninginnenacht in hun dorp is mishandeld.

Ruim 200 mensen kwamen zaterdag af op de bijeenkomst die door de gemeente Terneuzen, waaronder Zaamslag valt, werd georganiseerd in het nabijgelegen Axel.

Verklaring

De echtgenote van de man was bij de bijeenkomst aanwezig en legde een verklaring af. Die verklaring wordt zaterdag in postervorm op diverse plaatsen in het dorp opgehangen. Zij wil, hoewel daarom wel gevraagd is door de gemeenschap, geen stille tocht.

De gemeente zal tijdens dodenherdenking zondag wel stilstaan bij de gebeurtenis, aldus burgemeester Jan Lonink. Tijdens de bijeenkomst is ook veel gesproken over het oplossen van de overlast in het dorp, die al enige tijd aanhoudt.

Mishandeling

De 56-jarige man werd dinsdagnacht toegetakeld door zeker twee jongeren van 16 en 17 jaar oud. Die zitten momenteel vast op verdenking van poging tot moord en zware mishandeling. De twee behoren tot een groep van ruim twintig jongeren die dinsdagnacht het dorp op stelten zetten.