ORANJESTAD - Het Arubaanse Openbaar Ministerie neemt bij het oplossen van de zaak-Holloway ook de informatie van ervaren mediums serieus.

Tot nu toe hebben zich al meer dan tien helderzienden gemeld die wel zeiden te weten hoe of waarheen de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 op Aruba verdween.

"Een van hen wist zeker dat het meisje nog leeft en in Venezuela woont", verklaarde hoofdofficier van justitie Hans Mos. "Een ander dacht dat ze aan de oostzijde van het eiland begraven ligt.

We trekken alle informatie over de zaak na, ook als het om tips gaat van mensen die zich als medium presenteren."

Nederland

Het gebruik van paragnosten bij politie en justitie is volgens Mos niet vreemd. "In Nederland wordt er ook gebruik gemaakt van waarzeggers. Wel heb ik begrepen dat er nog nooit echt een zaak door is opgelost."

Het OM is nog niet van plan om het onderzoek in de zaak-Holloway af te ronden nu verdachte Joran van der Sloot 'de kat de bel heeft aangebonden'.

Mos: "Door de uitzending van Peter R. de Vries is er een stroom van informatie op gang gekomen, en het is aan Van der Sloot zelf te wijten dat hij een zwengel aan de zaak gaf. Zoals hij steeds blijft doen in de media."